среда, 24 августа 2011 г.


Google Adsense - найкраща партнерка для всіх

Якщо у вас є сайт, є відвідуваність (зовсім не обов'язково висока!), І ви задумалися, як би почати робити на ньому гроші, Google Adsense - оптимально рішення для вас.

Google Adsense - це партнерська програма від всесвітньо відомої пошукової системи, В який може заробляти будь вебмайстер, що має якісний, змістовний сайт.

Google Adsense надає вам можливість заробітку на контекстній рекламі, тобто ви встановлюєте на свій сайт спеціальний код, який показує відвідувачам рекламні (текстові чи графічні) блоки. Зміст цих рекламних блоків підбирається відповідно до тематики (контекстом) сторінки, на яких вони розташовані, тому реклама і називається контекстної. Підбір тематики рекламних оголошень для кожної сторінки здійснюється з допомогою спеціальної технології, яка включає аналіз ключових слів, їх щільності, частоти вживання слів на сторінці, мови сторінки і т.д.

Ви самі можете вибрати вид і розмір рекламних блоків, які будуть показуватися на сторінках вашого сайту. Приклади рекламних блоків ви можете подивитися на цій сторінці (Кольори елементів рекламного блоку ви можете налаштувати на свій смак, в тон колірної гамі вашого сайту).

За що платить Google Adsense. Програма пропонує 3 типи заробітку:

  • Власне рекламні блоки з контекстною рекламою. На одній сторінці можна розміщувати не більше 3 блоків.
  • Пошукові блоки - форма для пошуку в Google, що встановлюється безпосередньо на сайтах, і ви будете отримувати прибуток від кліків по оголошеннях в результатах пошуку

Раніше можна було також заробляти на рефералах (рекламодавців, вебмастера, а також користувачів, що встановлюють програмне забезпечення від Google), але, починаючи з 2008 року Adsense реферальні програми поступово згорнув.

У контекстних оголошеннях Adsense використовується оплата за кліки. Інакше кажучи, вам платять або за те, що відвідувач вашого сайту клацає на оголошення, яке його зацікавило.

Якщо у вас декілька сайтів, у вас немає необхідності реєструвати для кожного окремий обліковий запис. Ви реєструєтеся в системі, вказуючи один сайт, а після того, як отримаєте "добро" від Adsense, можете встановлювати коди рекламних оголошень і на інші ваші сайти. У випадку, якщо вони не будуть прийняті або будуть порушувати правила програми - ви будете сповіщені про це.

Слід зазначити, що в системі Adsense досить ліберальні правила прийому сайтів-рекламних майданчиків, але обмеження все ж існують, і досить жорсткі. Якщо ви ігноруєте правила щодо змісту сайтів, що додаються в систему, то можете отримати блокування аккаунта без можливості відновлення.

У Adsense не приймаються сайти з інформацією наступного характеру:
  • пропаганда насильства, расової нетерпимості та пропаганда проти окремої особи, групи чи організації;
  • порнографія і інформація тільки для дорослих;
  • злом комп'ютерних систем та програм;
  • заборонені препарати, наркотики та приладдя для їх використання;
  • образа релігійних почуттів віруючих; нецензурні вирази;
  • інформація, що відноситься до азартних ігор;
  • інформація про програми винагороди користувачів натискання на оголошення або пропозиції, виконання пошуку, перегляд сайтів або читання листів;
  • надлишкові, що повторюються або нерелевантні ключові слова у змісті або коді веб-сторінок;
  • зміст чи дизайн, що вводять в оману або призначені для маніпуляцій будь-якого типу з метою підвищення рейтингу сайту в пошукових системах, наприклад PageRank сайту;
  • продаж і реклама зброї та боєприпасів;
  • продаж або реклама пива і міцних алкогольних напоїв;
  • продаж або реклама тютюну та тютюнових виробів;
  • продаж або реклама ліків, що відпускаються за рецептом;
  • продаж і реклама дублікатів і імітацій дизайнерських товарів;
  • продаж та розповсюдження курсових та інших студентських робіт;
  • будь-яке інше незаконне утримання, яке пропагує нелегальну діяльність або порушує права інших осіб.
Розмір оплати за кліки по оголошенням (бід) - не розкривається, він залежить від безлічі факторів: від тематики оголошень, географічного положення відвідувачів і якихось ще - не варто забивати собі цим голову! У себе в акаунті ви можете знайти докладну статистику ваших заробітків і аналізувати її вздовж і впоперек. Це необхідно не тільки для оцінки успішності вашої рекламної кампанії, але також і для вибору оптимальної стратегії показу рекламних оголошень: при якому розміщенні вище відсоток кліків по оголошеннях, що він залежить від форми, кольору, характеру рекламних блоків. У записі Adsense є всі інструменти для такого аналізу.

Мінімальна сума виплати становить 100 $. Що стосується методу отримання грошей, для росіян (фізичних осіб) найбільш зручним і швидким є отримання платежів по електронній системі Рапіда. Якщо ви виберете цей спосіб оплати, то ви будете отримувати гроші в найближчому поштовому відділенні! Реєструватися для цього ніде не треба, а для отримання грошей достатньо пред'явити паспорт. Причому гроші надходять протягом максимум 7 робочих днів. Цей метод оплати став доступний то з червня 2008 року, випробуваний особисто мною і я з задоволенням підтверджую його зручність!

З інших способів оплати оплати Adsense пропонує наступні:
  • чеком; чек можна замовити в доларах США або в місцевій валюті 40 країн, Росія в цей список не входить;
  • за допомогою системи електронних платежів (доступно в 28 країнах, Росія в їх число не входить).
Повинна попередити, що (отримання чеків - процес довгий і не скрізь доступний.

Як тільки сума нарахувань, тобто заробітків на внутрішньому акаунті у вас досягне 10 $, ваш аккаунт переходить у стан припинення платежів, і на вашу поштову адресу надсилається лист з ПІН-кодом. Після того, як ви отримаєте лист і введете ПІН-код в спеціальну форму в акаунті (протягом 180 днів), ви зможете отримувати платежі. Це робиться з метою перевірки особистої інформації вебмастера. Тому у ваших інтересах вказувати ваш реальний адресу, саме той, на який ви збираєтеся отримувати гроші.

Після того, як ваші заробітки сягнуть суми 100 $, платіж на ваше ім'я буде оформлений протягом 30 днів. Якщо до кінця місяця у вас не набралося 100 $ на внутрішньому акаунті, виплати будуть перенесені на наступний місяць.

Отже, якщо вам все зрозуміло і якщо ви переконалися, що Adsense - це оптимальний спосіб заробітку на своєму вебсайті - реєструємося:

Що заборонено в Google Adsense

Можна зустріти чимало скарг на те, що "нехороший" Adsense блокує облікові записи. "Я нічого не порушував!" "Я нічого протизаконного не робив" ... А все насправді просто: не треба порушувати правила! Ознайомитися з ними ви можете тут, Але для тих, кому ліньки (а даремно!), Перераховую коротенько.

  • Категорично заборонено кликати на рекламні оголошення на своїх сайтах самим видавцям (вебмайстрам)!
  • Не можна ставити на сторінці більше 3 рекламних блоків Adsense.
  • Не можна встановлювати на сторінці більше 2 пошукових форм Google
  • Не можна встановлювати рекламні блоки Adsense на сторінках без текстового змісту або створених спеціально для показу рекламних оголошень Google.
  • Не можна вносити зміни в отримані від Adsense коди.
  • Не можна заохочувати відвідувачів до кліках на рекламних оголошеннях типу "Клікніть рекламу, допоможіть сайту" і т.п. і використовувати інші методи накрутки.
  • Як завжди: Google не приймають до участі сайти, що містять інформацію порнографічного, протизаконного характеру, пропаганду насильства, наркотиків, рекламу тютюну та алкоголю, азартних ігор.
  • Якщо ви використовуєте методи "чорної" оптимізації, ваш сайт також не буде прийнятий в програму (а якщо ви не зрозуміли, про що мова - це тільки на краще).
Найбільш часті питання

Чи треба робити запит, щоб вислали PIN-код?
Відповідь. Ні, компанія сама висилає PIN-код при наборі вами 10 $.

Як довго триває PIN-код?
Відповідь. Зазвичай 2-4 тижні.

Скільки часу відводиться на введення PIN-коду?
Відповідь. 180 днів. Якщо ви не введете PIN-код через 4 місяці, на вашому сайті замість оплачуваних оголошень почне розміщуватися безкоштовна соціальна реклама. Якщо ж PIN не буде введений через 6 місяців, ваш обліковий запис буде заблоковано.

А якщо PIN-код до мене не дійде?
Відповідь. Можете замовити повторну висилку PIN-коду у себе в акаунті: Моя обліковий запис -> Історія платежів -> Введіть Ваш пін-код -> Замовити новий пін-код.

Мені потрібно реєструватися в системі Рапіда для отримання платежів через неї?

Відповідь. Ні, ніде реєструватися не потрібно. Ви можете отримати свої гроші в найближчому поштовому відділенні, яке підключено до програми "КіберДеньгі" (це означає, що воно пропонує послуги системи "Рапіда").

А в якій валюті робляться платежі через систему "Рапіда"?
Відповідь. Платежі здійснюються у доларах США, але ви отримаєте гроші в місцевій валюті, тобто в рублях, за курсом, який використовується поштовим відділенням в день отримання платежу.

У яких країнах, крім Росії, можна вибрати отримання платежів через систему "Рапіда"?
Відповідь. На жаль, зараз цей вид платежів доступний тільки в Росії.

Як я дізнаюся, що мені прийшов платіж від Adsense за системою "Рапіда"? Як отримують ці платежі?
Відповідь. Ви отримаєте поштове повідомлення. Для отримання платежу в поштовому відділенні необхідно мати з собою це повідомлення і паспорт.

Протягом якого терміну після надходження грошей я можу їх отримати?
Відповідь. Протягом 30 днів. Після закінчення цього терміну невитребувані грошові кошти будуть повернені на ваш акаунт AdSense.

А як чеки готівку?
Відповідь. Розпитайте у місцевих відділеннях комерційних банків, чи приймають вони чеки зарубіжних банків на інкасо.

Є ще питання? Пишіть!

Комментариев нет:

Отправить комментарий